Casagrande dei conti Brandolini d'Adda ligt in het hart van het charmante dorpje Cison di Valmarino, aan de voet van de Dolomieten. Een nog authentiek Italiaans gebied dat liefdevol werd opgenomen door DŁrer en waar de muzikant Vivaldi en de schilder Titiaan opgroeiden. Binnen een uur rijdt u naar VenetiŽ, Padova of de nog onontdekte, Renaissance stad Treviso.

 

De streek staat bekend om haar producten en wijnen. Cison ligt aan de beroemde 'Strada del vino bianco', de oudste wijnroute in ItaliŽ. Veel wijnkelders zijn open voor proeverijen. In de directe omgeving bevinden zich tevens talloze goede restaurants met typisch traditionele gerechten uit Veneto. Vlakbij het Casagrande ligt het imposante Castel Brando, een van de grootste en oudste kastelen in Europa dat tot voor kort nog in het bezit was van de Brandolini d'Adda familie.

 

Talrijke wandelroutes in de omgeving leiden u naar de oude watermolens, waar u een onaangeroerd berglandschap treft. Binnen het voormalige gebied van de Brandolini's ligt de 11de-eeuwse, Romaanse abdij van Follina en de spectaculaire S. Boldo pas leidt tot de Dolomieten. Vlakbij kunt u een bezoek brengen aan vele Palladiaanse villa's zoals Maser en La Rotonda, en kleine steden zoals Asolo, Conegliano, Feltre en Serravalle.

 

Toon kaart van de omgeving >